31-05-16

Hotspotting NL (#1) - Zwolle

Welkom bij Hotspotting NL. In deze rubriek neem ik je mee op mijn avonturen in Nederland, die ik beleef mede dankzij mijn studenten OV. Ik probeer een sfeerimpressie van de stad/plek te geven en ook laat ik je eventuele hotspots zien. De eerste stad in deze reeks is Zwolle, het kleine maar toch sfeervolle en lieve stadje in Overijssel. Samen met Lisa maakte ik gisteren de stad onveilig en ook al lagen we even lang in gras als dat we in de stad zelf waren, het was leuk. 

22-05-16

Recept: Lemon meringue pie

Als er iets was wat ik al een hele tijd zelf wilde maken, was het wel lemon meringue taart. Ik moet toegeven dat ik het nog nooit eerder gegeten had, maar alleen al de foto's die ik hier en daar voorbij zag komen van deze taart lieten me watertanden. Dus, daar ging ik dan, gistermiddag. De bodem, de lemon curd, de meringue, en toen het af was konden we genieten. Lekker buiten, met de buitenkachel aan en uitzicht op de volle maan. Ik hou van zomeravonden, en ook van deze taart. En daarom deel ik het recept vandaag met jullie. Dus mocht je je vanmiddag vervelen, dan kun je nog snel aan de slag. 21-05-16

Studying: het einde van het studiejaar (en zo knal je het)

De laatste tijd lijkt het alsof tijd steeds minder betekenis heeft. Waar ik een dag eerst ontzettend lang vond, vliegt het nu vaak zo snel voorbij en val ik iedere keer weer in slaap met het gevoel dat ik zo veel meer had willen doen. Maar helaas, er zijn echt maar 24 uren in een dag en er zijn maar vier blokken in een studiejaar. Over twee weken begint de laatste tentamenperiode van dit jaar, en ik kan het maar moeilijk geloven. Dit artikel gaat over het einde van het studiejaar en over hoe je het jaar knallend uit kunt gaan. 


20-05-16

Een ode aan studenten OV

Net zo veel als dat ik zin had om te beginnen met mijn studie, kriebelde het ongeveer twee jaar geleden ook ontzettend om het studentenreisproduct te activeren op mijn OV-chipkaart. Ik zag het wel zitten, dat inchecken en uitchecken en overal naar toe gaan zonder dat het geld kost. En ik kan je vertellen, het is fantastisch. Ik hoop dan ook voor alle aanstaande studenten dat het nog heel lang duurt voor deze service afgeschaft gaat worden. Tijd voor een ode aan het studenten OV. 


18-05-16

Books: the circle & het licht van de zee

Het leesseizoen is weer aangebroken! In het zonnetje is het lezen net even wat leuker, en ook heb ik in de zomer, als de zon schijnt, veel meer rust om uren buiten te gaan zitten en alleen een beetje te lezen en te genieten van de zon. In de winter kan ik dat minder goed, en heb ik altijd het gevoel dat ik wat nuttigs moet doen (hoewel lezen natuurlijk ook wel nuttig is, maar oké). De afgelopen weken las ik twee boeken uit: The Circle van Dave Eggers, en Het licht van de zee van Margot Stedman.

16-05-16

Dingen die ik geleerd heb van op kamers wonen

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat ik voor het eerst in mijn kamer in Groningen sliep. Of nou, slapen lukte de eerste nacht nauwelijks, omdat ik erg moest wennen aan het geluid van de auto's, brommers, en fietsers die constant langsreden. Het is natuurlijk erg logisch dat veel dingen in het begin nog onwennig zijn, maar daar heb ik alleen maar weer van geleerd. Niet alleen ben ik gewend aan de geluiden in mijn straat, ook ben ik er achter gekomen dat bepaalde producten véél duurder zijn dan ik van te voren had gedacht (en dat terwijl ik jaren in een supermarkt heb gewerkt), kan ik nu een tweepersoonsbed opmaken, en nog veel meer. Laten we kijken naar een lijstje met dingen die ik geleerd heb van op kamers wonen. 


08-05-16

Personal: Meeten met Maaike en dagje Ameland

De afgelopen week was leuk! Nadat ik maandagmiddag terugkwam uit Brugge, waarvan jullie het verslag al hebben kunnen lezen, vertrok ik de volgende ochtend weer naar Groningen omdat ik nog een aantal (leuke) dingen op de planning had staan. Het mocht dan wel geen officiële meivakantie zijn voor de universiteit, doordat ik geen colleges had en alleen een aantal middagen aan een opdracht moest werken met studievriendinnen, voelde het toch wel een beetje zo. En ergens vond ik ook wel dat ik een rustige week verdiende, als een soort manier om op te laden voor de laatste zeven (!) weken van dit collegejaar. Maar goed, wat ik dus deed is onder andere door Groningen struinen met Maaike en fietsen en zonnen op Ameland. 

meeten met maaike04-05-16

Citytrip Brugge (verslag + foto's)

'A balanced diet is chocolate in both hands' vond ik een mooie uitspraak die ik tegenkwam voor één van de vele chocoladewinkels in Brugge. En chocolade, daar weten ze in deze prachtige stad genoeg over. Afgelopen vrijdag kwamen papa, mama, Suzanne en ik na een ongeveer 7 uur durende autorit (inclusief een stuk of drie files) aan bij een leuk appartement dat we ons thuis zouden noemen voor het weekend. Ik heb genoten, terwijl het voelde alsof de werkelijkheid met studie en werk-zoek-stress en kamer schoonmaken super ver weg was, ik heb lekker gegeten, én ik heb foto's gemaakt. In dit verslag wil ik jullie dan ook vertellen + laten zien wat we zoal beleefd hebben. Kijk je mee?