26-06-16

2 zomerse salades: Couscous met zoete aardappel & tomaten-fruit salade

Als ik aan de zomer denk, denk ik direct aan een rokende barbecue met lekkere vleesjes, een wijntje en een zomerse salade. Als het hoogzomer is en het weer ook meezit, barbecueën wij denk ik wel iedere week. En ik hou ervan. Waar ik ook van houd, is om recepten uit te proberen en kleurige, zomerse salades op tafel te zetten. Afgelopen zaterdag maakte ik twee van die salades: een salade met fruit, tomaten en rode ui en eentje met couscous, zoete aardappel en avocado. De recepten vind je in dit artikel.22-06-16

VAKANTIE + terugblik collegejaar

Gisteren - dinsdag 21 juni - maakte ik op de langste dag van het jaar mijn laatste tentamen van het tweede jaar van m'n studie. Dat hoop ik, althans, want als ik hem niet gehaald heb moet ik over twee weken een herkansing doen. Maar... daar ga ik voor nu even niet vanuit! Wel altijd vreemd, om weg te lopen van het laatste tentamen en dat het dan plotseling vakantie is. Op de middelbare school heb je veel meer een aanloop naar de vakantie, met boeken inleveren en nog wat andere activiteiten, maar op de universiteit is het altijd heel erg plotseling. Het ene moment nog middenin de studiesferen, en het andere moment vakantie. Ik kan het ook nog niet helemaal begrijpen en dat duurt denk ik ook nog wel een paar weken. 

Damn, na de zomer zit ik gewoon al in het derde jaar van mijn studie. Ik kan het nog niet geloven, want ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik naar het allereerste college van dit jaar ging. Een beetje bijkletsen met studievriendinnen, totaal geen zin om weer te beginnen met studeren. Maar wow, dit jaar is echt nog sneller gegaan dan het vorige jaar. Ik ga jullie nog even bijpraten en terugblikken op het afgelopen collegejaar voordat ik geen zin meer heb om erover na te denken en liefst veel Aperol Spritz wil drinken en Jane the Virgin kijken ;) Dus, daar gaan we.

20-06-16

3 Books About: World War II

De Tweede Wereldoorlog vind ik een fascinerende periode. Het is zo aangrijpend dat ook nu, meer dan 70 jaar later er nog veel dingen van te zien zijn in de maatschappij. Ook tijdens de geschiedenislessen vond ik het altijd een interessant onderdeel, en zo af en toe vind ik het mooi om een boek te lezen dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom vandaag drie boeken die zich afspelen tijdens/ gaan over de Tweede Wereldoorlog en die ik wil lezen, heb gelezen, of aan het lezen ben. 

16-06-16

Mindstyle: About being busy

Het is tentamenweek (nog maar 5 dagen!) en dan is het altijd wel een beetje druk. Druk met studeren, druk met stress hebben over het studeren, en druk met... ineens allemaal dingen die ook heel interessant zijn tijdens het studeren (weet je HOE interessant het is om naar de regen te kijken tijdens het studeren? Of om de was op te hangen? Het is fantastisch). 'Het druk hebben' lijkt voor veel mensen een levensstijl. Vaak komt er op de vraag 'hoe gaat het?' dan ook als antwoord dat diegene het druk heeft. En ik snap het, want de meeste mensen hebben het ook druk. Soms vind ik het lijken alsof er steeds meer van ons verwacht wordt en dat die verwachtingen niet altijd waargemaakt kunnen worden in de tijd die we hebben. 


13-06-16

What I eat in my life

Een rubriek die ik op veel blogs voorbij zie komen is 'What I eat in a day', en omdat ik dat zo leuk vind om te zien besluit ik ongeveer iedere dag dat ik dat nu ook écht een keer ga doen. Het resultaat? Ik fotografeer mijn ontbijt om het vervolgens weer te vergeten. Maar op zich is het maken van een foto van mijn eten niet echt iets onbekends voor me, aangezien ik ervan houd als eten er fotogeniek uitziet, en natuurlijk moet ik het dan even delen met iemand. Dus, wat doe ik met al die losse eet-foto's op mijn telefoon? In een collage gooien en met jullie delen, natuurlijk. Misschien geeft het jullie zelfs nog wel wat inspiratie! 


08-06-16

Study Essentials

Die tijd van het blok is weer gekomen: de tentamenweek. Ik heb er op de één of andere manier een beetje een haat-liefde relatie mee. Aan de ene kant ben ik aan het eind van het blok altijd ontzettend klaar met colleges, en dan voelt het zo fijn om lekker alleen te studeren. Maar aan de andere kant levert het natuurlijk ook altijd wel wat stress op. Dit keer gaat het (tot nu toe) gelukkig lekker volgens plan en doe ik steeds meer dan gepland. Meevallertje dus! En tussendoor geniet ik lekker van de zonnestralen. De omstandigheden zijn goed, maar er zijn nog wat meer dingen - mijn 'study essentials' - die echt onmisbaar zijn voor mij tijdens het studeren.

02-06-16

My May

Het is vandaag 2 (!) juni, kunnen jullie het geloven? Ik nog niet! Vooral het feit dat ik over minder dan drie weken mijn laatste tentamen maak en zomervakantie heb en naar mijn derde studiejaar ga blijft me verbazen. Maar goed, het is toch echt zo! Tijdens het leren voor de tentamens, waar ik nu wel zo'n beetje mee begonnen ben, heb ik gelukkig iets om op terug te kijken: de fijne maand mei. Het begon met een tripje naar Brugge en verder ging ik een dagje naar Ameland, deed ik gezellige dingen met vriendinnen en kocht/kreeg ik weer wat leuke dingen voor mijn kamer.