29-09-16

Mindstyle: Zo ga je om met (negatieve) gedachten

Feitje van de dag: mensen hebben gemiddeld 40 tot 60 duizend gedachten op een dag. Dat is véél. En misschien herken je het wel, je bent ergens mee bezig maar je kunt je er totaal niet op concentreren, omdat je gedachten continue op volle toeren draaien en je daardoor niet kunt ontspannen. Negatieve gedachten zijn soms overheersend en moeilijk aan de kant te duwen, dat kan ik zelf als een rasechte piekeraar beamen. Van het moment dat ik iets plan tot het ook daadwerkelijk gebeurt heb ik al minimaal tien keer een verschillend scenario uitgedacht. Niet echt optimaal natuurlijk voor een rustige en frisse mind. Gelukkig bestaan er oplossingen waar ik zelf veel aan heb (gehad), en die wil ik in dit artikel graag met jullie delen. Zo ga je om met een hoofd vol (negatieve) gedachten. 27-09-16

Productiviteit: Deze 4 (notitie)boekjes gebruik ik

Al van jongs af aan ben ik dol op het schrijven in notitieboekjes. Het begon allemaal met het schrijven in dagboeken, maar daarna kwam ook mijn liefde voor mooie (school)agenda's, boekjes voor reisverslagen en hotspots en notitieboekjes om planningen in te maken. Kortom: ik heb er al heel wat volgeschreven en versleten, en nog steeds vind ik het fijn om overzicht te houden door dingen op te schrijven en lijstjes en planningen te maken. Op dit moment heb ik vier favoriete boekjes die er samen voor zorgen dat mijn gedachten georganiseerd worden en ik het overzicht niet zo snel kwijtraak.


25-09-16

Books: Vriendenromans van Astrid Harrewijn

Een 'vriendenroman' was een term die ik tot een half jaar geleden nog nooit eerder had gehoord. Ik wist dan ook niet zo heel goed wat ik me erbij moest voorstellen, maar de titel van het boek waar het om ging sprak me direct wel erg aan. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is geschreven door Astrid Harrewijn en wordt een vriendenroman genoemd. Het gaat in dit boek dan ook niet om de liefde, maar om de vriendschap van de hoofdpersonages, die in Amsterdam wonen. Toen ik het eerste boek net uit had, las ik alweer ergens dat er een vervolg op het boek was, genaamd Daar heb je vrienden voor. Deze twee boeken vormen een soort serie en ik ga jullie vertellen of ze echt zo vriendschappelijk zijn als ze klinken. 


23-09-16

Zomer: 8 favoriete momenten van zomer 2016

De eerste keer dat het 's ochtends onder de tien graden is, de geur in het bos en het feit dat de dagen weer korter worden maken dat het niet te missen is: de herfst is begonnen! Sorry, er is geen ontkomen meer aan. Gelukkig heeft de herfst, in mijn ogen, ook zijn fijne dingetjes. Ik hou van de prachtige herfstkleuren, bijvoorbeeld. En wat is nou een beter moment voor Netflix of een fijn boek dan wanneer het buiten frisser wordt en het af en toe regent? Ondanks alles moet ik toegeven dat ik altijd wel wat moeite heb met het loslaten van de zomer, en daarom zet ik voor jullie mijn ... favoriete momenten van afgelopen zomer op een rijtje. 

18-09-16

Books: Boekenfestijn Utrecht aankopen

Afgelopen donderdag stond er iets op het programma wat ik al een hele tijd wilde doen: het boekenfestijn bezoeken! Een tijdje geleden zag ik op Facebook dat Maaike naar dit evenement ging, en ik stuurde haar meteen een berichtje 'ik wil mee!'. Zo kwam het dat we donderdag zo'n drie uur lang naar rijen vol boeken staarden en weer naar buiten liepen met een paar kilo's extra gewicht, hoofdpijn van al het titels scannen, en honger. Ik kocht vier boeken voor in totaal €13,95, en ik laat jullie zien welke dat zijn.


16-09-16

Personal: Back to uni, weer thuis wonen & bloggen

Twee en halve maand na mijn laatste tentamen parkeer ik mijn fiets bij de universiteit. In de binnenstad dit keer, en niet op de campus waar ik normaal gesproken college heb, omdat ik begin met mijn minor Misdaad & Straf. Ik voel me weer even een eerstejaars, omdat ik niet weet waar de collegezaal is en ik dus even moet zoeken voor ik neerplof, mijn nieuwe laptop tevoorschijn haal en klaar ben voor het nieuwe collegejaar...

Ja, op dit moment zijn er alweer twee weken voorbij van mijn derde studiejaar. En hoe fijn ik de zomervakantie ook vond, toen ik vorige week weer in de collegezaal ging zitten was ik er ook wel weer aan toe om iets leren en om iets van structuur in mijn leven te hebben. En nog steeds vind ik het wel weer leuk! Nieuwe vakken, een nieuwe locatie voor mijn colleges dus, en nieuwe motivatie. Let’s go!